Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanske bara en Chimär

Ingen har sett honom
bara skrifterna talar
denna fredens hjälte
som så många tror på
en dag ska han komma
står det i de lärdes skrift
i sekler har man väntat
bara så svårt att förstå

Ingen har sett honom
men så många pratar
tolkningar som görs
ställer till med besvär
konflikter som vuxit
världen över huvudet
för något vi inte vet
kanske bara en chimär

Ingen har sett honom
bara bilder i fantasin
och skapade statyer
av trä och i elfenben
kanske sol och måne
någonting annat ser
tänk om de kunde tala
annat än med sitt sken

Ingen har sett honom
bara en sägen berättar
om frihet och harmoni
inte att människor svär
vår värld den är i uppror
bara en snedvriden teori
för ingenting vi säkert vet
kanske bara en chimär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-20 07:04



Bookmark and Share


  Susen VIP
Tankeväckande och mycket välskriven text.
2022-01-21

  Eva Langrath VIP
Välskriven text om något vi inte säkert kan veta. För mig finns den gudomliga kraften i allt levande.
2022-01-20

  Kungskobran VIP
En saga bland många sagor
2022-01-20

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Din text är välskrivet, intressant och kontroversiellt!
2022-01-20

  Öknens Ros VIP
Både Bibeln och Koranen är översatta, omtolkade och omskrivna Gud vet;) hur många gånger. Sanningshalten i dem kan ifrågasättas. Text som belyser dilemmat vad som är sant eller osant.
2022-01-20

  Maria Sundelin VIP
Intressant
För mig är det en kraft som finns i allt levande
2022-01-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO