Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melankoli med mellanrummens svarta katter


Atomnatt

Det är atomnatt! Inte en stjärna lyser.
Om jag bara fick en miljondels miljarddels sekund av
en gnista från ditt öga...
Så skulle åter rymdens alla solar tändas
över mina mörka hav...
Men här stryker bara mellanrummens svarta katter
kring,
i en andlös suck...
Det är atomnatt,
och tiden är
utom
oss.




Fri vers (Fri form) av Jaramald VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-02 14:18



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Får känslan av att dessa svarta rum symboliserar något sorgset och vemodigt i dikten. Ljuset står för det åtrådda, som diktjaget längtar efter. Och den där gnistan från ögat påminner mycket om livsgnistan.

Ändå kan jag inte låta bli att tycka om mörkret. Katterna. Och framförallt mellanrummen i sig, andningspauserna då det finns möjlighet att bearbeta det starka ljuset.
2022-05-14

  Elwania
vackert och gnistrande
2019-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP