Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskling av rosenkvarts

Älskling av rosenkvarts i drömmarnas spegelbild kärlekens vingar lyfter mot indigoblå himmel. I din famn som ett rådjurskid jag söker trygghet medan vi sjunker ner i skogens omslutande mossa. Vi andas in lugnet, vi andas ut oron. Spindelväv över trollhassel i mystikens händer vaggar själen till ro. Vem är du bakom de tusen violer av tystnad? Uppruggade snöugglor i dimman av krusbärs nätter och svarta vinbärs dagar. Din kyss med inslag av fläder. Vi skålar för det som är vi. Vi formar isdrottning av kramsnö. Nu har jag lämnat rådjurets osäkerhet och där kärleken spirar som körsbärsträd i full blom, där vill jag bygga mig ett bo där jag ruvar på mina ägg med färg av turkos lagun. Löjtnadshjärta och fuchsia i sommarbukett. I havet av din lycka, jag dyker och välkomnas av sjöhästar och delfiner. Jag tar ett djupt andetag och förlorar mig i din blick av grön jade. Med en alkoholfri paraplydrink i handen jag äger catwalken. Men när strålkastarljuset släckts. De tomma glasen, lika tomma som hålet i ditt hjärta. Jag ger dig en ros, en ros med drömmar av leopardens tårar. Där hon strör ut stjärnor av hemlängtan. Hemlängtan som pärlemor. Pärlemor av dina andetag viskar de vackraste sagor. Sagor blir till dikter. Livets dikter föds.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-03 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP