Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baystreams flöde om moderlighet kunde jag inte låta bli att kommentera eftersom det inspirerade och satte fart på tankarna ... Men kände att fler borde läsa denna kommentar ...


Något om föräldrarskapets varande

Vi väljer inte våra föräldrar
 - inte de som rent bio-vetenskapligt 
utgör våra spermadonatorer,
inseminatorer och kultivatorer ... 

Men!
Huruvida dessa ursprungskällor
när vi vuxit upp fortfarande är våra
föräldrar eller ej, 
det beror till väsentligt mer än en liten del
på hur de har förvaltat sitt föräldrarskap ...

Vill man få vara och förbli en riktigt förälder
till sina barn och att de ser en som en sådan, 
då är det upp till en själv att se till 
att man också ger dem anledning
att fortsätta att betrakta en som förälder 
även i vuxen ålder ...

Gör vi inte det när de är små och växer
upp, blir vi intet annat 
än pappers-föräldrar ... 

Och så ska det också vara

- Föräldrarskap är och ska vara någonting
man måste jobba för att förtjäna få
vara och förbli!

Vi som är barn till föräldrar som ej
förvaltat sitt föräldrarskap när det
gäller oss själva 
- vi har faktiskt rätt
att säga tack, men nej tack!
och helt enkelt be dem dra dit pepparn växer ...

alternativt blott avstå från att ha ett
umgänge med dem!

_________________________________

Publicerad här tidigare i deember 2011




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-04 04:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP