Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hypnagoga platser

Stanna någonstans innan sömnen
i det stora mellanrummet
bland vissnande skuggor av kronblad
och fåglarnas kors över vägbanan
rörelser i ögonvrån, ett dun
som oavlåtligt faller
försvinner under snön, blindvitt, avgrundsstilla
och månljuset som strilar i din kropp
fyller den som vatten i ett svalt kärl
huden av mjukt tenn
du lyssnar ut i natten
efter drömmens steg längs grusgången
trafikbruset, ett långsamt regn




Fri vers av Grävling
Läst 202 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-09-05 11:23



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fint ,intensivt
2019-09-06

    ej medlem längre
Vacker och vemodig personifikation av ett drömlandskap, smygande, mystiskt och genomborrande.
2019-09-05

  Kungskobran VIP
Så fint skrivet
2019-09-05

  Staffan Nilsson
Mörk och vacker
2019-09-05

  Nanna X
Jag har några hypnagoga favvoplatser. Till exempel ängen vid sommartorpet mina föräldrar hade när jag var liten.
2019-09-05

  Ulf Carlsson VIP
"Som dissonanserna hos Palestrina"...
2019-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling