Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KÖN

Jag står i en kö,
undrar, varför står jag här?
framför mig står en gammal man
framför honom står en ännu äldre man
tittat bakåt, där står en man som ser yngre ut än mig
bakom honom står en man som ser ännu yngre ut

Kön rör sig långsamt framåt
jag knackar på mannen framför mig
och frågar, vart leder kön?
han tittar på mig, vet du inte det

Jag försöker lämna kön,
men så fort jag flyttar mig så flyttar
sig mannen framför och bakom mig
så att jag alltid har dom tätt inpå

Kön rör sig sakta framåt,
jag börjar bli desperat,
försöker förgäves komma loss
men kön trycker på steg för steg

Försöker kika förbi kön för att se
vad som finns där framme,
det ser ut som ett svarthål
det är inte långt bort
När jag tittar bakåt ringlar sig kön
den tycks inte ha något slut










Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 541 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-09-05 15:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker, för att kunna läsa upp för bästa väninnan.
2022-06-03

  aol
Vilken mardröm bravo
2021-10-17

  Arne Björn Fredriksson
Var är jag? Varför gör jag saker, utan att alltid tänka efter ordentligt. Och så står jag i din kö. Påträngande poesi.
2020-05-09

    ej medlem längre
Kusligt och bra skrivet!
2019-10-24

    häxängel
Oj, oj - precis där är jag. Starkt! Tack!

2019-10-21

  KattenKin VIP
Mycket bra! Den andas lite Arne på något sätt, påminner om hans stil.
2019-09-06

  Öknens Ros VIP
Ingen undkommer det oundvikliga. Bra skrivet, man känner obehag inför vad som händer.
2019-09-05

  Kaptenlöjtnant
lysande
2019-09-05

    ej medlem längre
tänker på döden. stark!
2019-09-05

  ULJO
Som en telefonkö till försäkringskassan. Du har plats 95 i kön. Men vi tar strax emot ditt samtal.
2019-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP