Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnen klyver sanningen

Av de som vet. Var fläderträdet i sagostunden vilar. I kramsnö någonstans där ångestens skuggor blomstra. Vi fann varandra som surikater i månsken. Ännu ingen upptäckt den magiska parfymflaska vars droppar förvandlar kycklingar till havsörnar. Vilsna funderingar om vem som stal mitt hjärta nu som då, då som nu. Lögnen klyver sanningen. Räven bland klippblock och turkos lagun. Bortglömt fotoalbum dammas av och minnen som porlande champagne bubblar upp. Nyfiket vi går på upptäcktsfärd bland hyacinter och amaryllis. Du njuter av ditt egna sällskap, där du brillierar av hybris. Näktergalen, påfågeln och kolibrin målar självporträtt av livets årstider. Men deras sång jag bär med mig i en amulett runt min hals. En amulett av fågelsång som kan trösta när ensamhetens näckrosblad slår ut sina vingar.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 151 gånger
Publicerad 2019-09-05 19:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP