Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I går (2006-06-28) var jag ute och gick i bergen mellan ZhaoXing och TangAn i Guizhou-provinsen i södra Kina, väldigt vacker natur. Helt plöstligt fick jag en känsla av kraft och närhet som inspirerade mig till dessa få ord.


Till naturen

När jag går där i all din prakt,
känner jag din närvaro runt mig.
Solens strålar värmer mig,
och dina helande krafter omsluter mig.
Jag öppnar mig för din storhet,
och med en släggas kraft lyckas du slå bort en flisa ur mitt inre isberg;
en flisa av is som på vägen ut ur mitt undangömda smälter och omvandlas till en tår i ögonvrån.
Jag vet inte vad som lossnade, vet inte hur eller varför, men jag tackar dig, och kommer snart tillbaka till dig.




Övriga genrer av Janis Karlsson
Läst 731 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-06-29 05:29



Bookmark and Share


  Susy Q
Vackert. Jag känner kraften.
2008-09-30

  Alfie M
Fint.

Det där med släggan tyckte jag mycket om.

I bland blir man överväldigad utan att riktigt veta varför.
2008-08-11

    inmeddiginålsögatkamel
Fint.
Det krävs inte så mycket mer för att bli lycklig.
Tänk om vi bara kunde försöka förstå det..
2008-07-23

    sunnanvind
Tycker mycket om denna..diktjaget ser* med mina ögon på naturens kraft och storhet...med vördnad, med kärlek!
Självklart en applåd!!!
2008-07-22

    miramari
Naturen är oslagbar och är som skribenten nedan skriver, svår att beskriva på ett bra sätt.

Det här var vackert:

"Jag öppnar mig för din storhet,
och med en släggas kraft lyckas du slå bort en flisa ur mitt inre isberg;
en flisa av is som på vägen ut ur mitt undangömda smälter och omvandlas till en tår i ögonvrån."

Har själv stått ute i naturen många gånger och drabbats av hänförelse så jag tror att jag kan ana din känsla.
2008-07-16

  Anders_A
Naturbetraktelser i diktform är ett vågspel. De kan lätt bli alltför "konstaterande" och lite platta tycker jag. Men inte den här, som tvärtom vidgar perspektiven. Raderna 6-8 är oerhört starka! Den reaktion du beskriver blir större och mer monumental än själva naturen.
2006-07-04

  EmiRa
Åh, vilken härlig upplevele...mycket bra beskrivet.
2006-06-29

  Mangal VIP
Härligt att läsa!
2006-06-29

  britt-marie VIP
Vilken stark text!!
Fantastisk närvaro i orden.
Man förstår att Du upplevde något stort.
Oerhört bra!! b-m
2006-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Janis Karlsson
Janis Karlsson