Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"...frågen efter de gamla stigarna, efter den goda vägen, och gå på den, så ska ni finna ro för edra själar." Jeremia 6:16 https://sv.wikipedia.org/wiki/Jeremia Inspiration Efesierbrevet 6:17-19, Psaltaren 27:8 och 5 Mos. 4:29,31


"Stanna upp vid vägskälen."


Sista tiden har jag blivit påmind

om just detta att ta vara på det

jag sjöng och lärde som barn


"...försök att förstå vad Herren vill...


Låt er i stället fyllas av Anden,

och talen till varandra med psalmer,

hymner och andliga sånger,

som ni helhjärtat sjunger och spelar för Herren.


Tacka alltid vår Gud och Fader för allting

i vår Herre Jesus Kristus namn."


Jag har genom Den Helige Ande

fått så levandegjort det jag lärde

och sjöng som barn och i uppväxten


...blivit påmind om texter och melodier

som legat myllan i så många år oanvänt

tills det dök upp igen en natt efter en utlansdresa...


Det är endast genom stillhet och förtröstan sånt händer...


Därför bliv stilla, och sök Guds ansikte beständigt


När I söken Herren... så ska du finna honom om du frågar

efter honom av allt ditt hjärta och av all din själ...


Ty Herren din Gud är en barmhärtig Gud...






Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-09-12 10:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tack för dina texter...du är ett starkt lysande ljus...
2019-09-30

  Eva Helene VIP
Stillhet och förtröstan, bristvaror i dagens hårda, kalla och stresstyngda samhälle.
Tack för en text av vikt och värde!

2019-09-13

  mare VIP
Underbara ord
som fyller min
själ med glädje
2019-09-13

  Niliboy
Å, vilka fina anvisningar, tänk ändå att vi kan få möta Fadern å sonen å helige Ande när vi så önska av hela vårt hjärta å sinne!. Tänk att jag också fann idag:
Kol 3:12-17.
2019-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP