Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bärnstens nätter

Rädslornas leguaner i din blick av midnattens diamanter. Blek som frostens dimma du gömmer dig i månskenet. Hud mot hud, sammetslen. Din inre styrka doftar som asfalt efter regn. Zebror försvinner och prärievargar dyker upp. I gryningen du målar akvarellmålning av dina dikter. Vaken är jag då bärnstens nätter intar scenen. Du trasdocka av lyckliga minnen. Vi sammanflätar tystnaden och koalornas väsen. Björnbär och hallon i keramikskål. Om du vill ses vi inatt igen. Innan drömmarna infinner sig, men efter den ylande vargens sång. Nära den näktergal som ständigt vid min sida, alltid log. Frestande geléhjärtan, nej tack, jag avstår. Men en och annan mintkyss jag kan tänka mig. Svart panter. Vit isbjörn. Och regnbågen aldrig varit så inbjudande vacker. I den fridfulla pärlugglans näste vilar mina drömmar och ruvas i sagans snö.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 110 gånger
Publicerad 2019-09-12 16:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP