Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Politisk satir


Galen Värld

I
Kris efter kris ingen stabilitet.
Rödgröna regerar utan majoritet,
Oppositionen famlar de saknar kredibilitet,
Vilsna eftersöker ny identitet.
II
Ens nöd deras bröd folk bakom ljuset,
Förförda av det folkvalda buset.
Korrumperade politiker i lyx de lever,
Knegarna matas smulor knappt överlever.
III
Kaos anarki ingen rättvisa,
Systemet förblöder rutten krisar,
Landet förfaller allting stinker så,
I linjen med planen som de tvingat på.
IV
Eu kollapsar Brexit är starten,
På Europas sönderfall Bryssel apparaten.
Suveräna stater med egna gränser,
Måste söka visum om jag far och reser.
V
Tvingas gå beväpnad det är sjuka tider,
I grottorna planerar de och tillverket skrider.
Is sprider skräck på Europas gator,
Donald Trump kröntes till världens imperator.
VI
Allt som ansågs mänskligt känns mer främmande,
Fermis paradoxen inte nog skrämmande,
Maskoten styr jänkarna dikterar,
Sätter värld i brand i syfte att profitera.
VII
Ska man skratta eller ska man gråta,
Den stora frågan förblir en gåta.
De predikar guds namn,
Men vandrar i djävulens spår,
Och lämnar folk i tårar,
Med ärr och djupa sår.




Bunden vers (Rim) av Barabbas
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-13 12:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Barabbas
Barabbas