Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhet



Ensamheten är
min bedrövelses skugga
i solbelyst land.

Hand i hand
med saknaden
går mörkret och skymningen
längs min väg,
följeslagare jag inte
ville välja,
men de valde.

Torra tårar ibland
som korn av sand,
jag har blivit
ett ökendjur,
en eremit på öde strand.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2019-09-13 13:05



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"hand i hand med saknaden" är ord som går rakt in hos mig, de kunde vara inledningen på hela texten ifall början separeras till en ensam haiku.
2019-09-21

  Sommarnattsljus
Gripande
2019-09-21

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som i klara och originella metaforer öppnar upp och
visualiserar diktens tema.
Ja, ensamhet är något vi alla
kan hamna i utan egen förskyllan
och av olika orsaker.
2019-09-17

  Gunnel Eriksson VIP
Självvald ensamhet är något annat än
den du beskriver i denna vackra, välformulerade dikt. Den talar utifrån
en äkta ensamhetskänsla.

2019-09-16

  Arne Björn Fredriksson
Verklighet i vårt moderna samhälle. Inget det var tänkt i början, flockdjur som vi människor är.

Ensamhet känner jag alltför väl. Idag hanterar jag den genom att skriva alt kommentera poesi och noveller. Frigörande för min själ.

Tack för att du skrivit en text jag fått läsa :)
2019-09-15

    Lena Staaf VIP
Vacker och berörande dikt om ensamhet. Går på djupet och känns.
2019-09-15

    Lena Staaf VIP
Vacker och berörande dikt om ensamhet. Går på djupet och känns.
2019-09-15

  Ezmeralda VIP
Berörande och smärtsamt.
Självvald ensamhet är en sak.
Men inte en ensamhet av annan orsak.
2019-09-15

  MALVAA VIP
Ensamheten behövs ibland, men inte alltid. För att ibland kan den vara en lina runt halsen

2019-09-14

  Maria Sundelin VIP
Känner igen mig
2019-09-13

    verbal
Vackert! Tack för den!
2019-09-13

  Stanley Rydell
Äkta starkt i första strofen, fin balans mellan skugga (ordval som gör ordet bedrövelse hanterbar) och solbelyst. Som helhet dikt som känns under huden, dock lindrad av stramheten. Vackert!
2019-09-13

  KattenKin VIP
Vilken vacker dikt, ett ämne som tilltalar mig och som känns igen. Behandlar det själv emellan varven, men så här bra vet jag inte om jag lyckats. Sparar pärlan. Tack! :)
2019-09-13

  Lena Själsöga Keijser
smärta stiger in
berör
och ja
så är ensamhet
2019-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP