Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trubbel i Paradiset


Monoton Frekvens

I
Under ytan finns sprickor,
Ihåliga tomma fickor.
Drunknar i lån och krediter,
I klorna på banditer.
Sju till fyra dagligen,
Slita arsle för avbetalningen.
II
Längtan till graven,
Bort ifrån kraven,
III
Barnen härjar frun gnäller,
Diktatorn styr och ställer.
Så monotont och trist,
Herregud det är aldrig tyst.
IV
Traskar iväg till puben,
Kall bira och fotboll,
Kopplar av mår dunder,
Trots att Juve ligger under.
V
Hon ringer hela tiden.
Kvinna, låt mig vara.
Kvar, i stunds friden.
Jag tänker inte svara.




Bunden vers (Rim) av Barabbas
Läst 125 gånger
Publicerad 2019-09-13 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Barabbas
Barabbas