Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fattig eller rik slutar vi alla på samma sätt

han går före dig i kön
han ser till att du får din post
han har fyrtio gånger så hög lön
nej, nu fick jag upp min frukost

med konjakskupa och cigarr
åker han genom varje lönetak
men han är föga mera än en narr
där han sitter och pöser på sin feta bak

äntligen nån som vågar ta sig ton
men är det nån som hör våra böner?
finns det hopp om nåt slags rim och reson?
ska det en dag bli fason på dessa orimliga löner?

"Intet nytt under solen" heter det ju
och knappast kommer vi att få se några ljusare tider
att prata om miljöfrågor och ojämlik resursfördelning tycks ju vara tabu
men naturen tar i slutänden oundvikligen ut sin rätt -
fattig eller rik kommer vi alla att sluta på samma sätt -
den dagen är vi lika när vi alla tillsammans över ättestupan glider




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-14 16:47



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Sant, men avundsjukan är socialismens bästa vän
2019-09-14

  Tomas Karlsson VIP
Och ingenting får vi med oss. Var vi än hamnar... :-P
2019-09-14

  Ulf Carlsson VIP
Ja, döden är demokratisk.
2019-09-14

  Språk, hjärna!
Mycket bra diktat (och sant dessutom)!
2019-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP