Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marias uppenbarelse





denna underbara kvinna


Tvenne återfunna vänner på vandring utan känd destination
viljans obetvingliga längtan till överblick
motvilligt krympande granar
följsamt porlande vatten rejält vindskydd hink & spade åt barn och bäck
überkomlig huggkubbe kurar käckt på kanten
ett stycke till och runda kommande krök

återvändandets lätta vånda övergår med tankens lek i spontant cafébesök

Fjällsätra hotell en hägring bortom
lunch/middaganslag
reception foajé mysig sittgrupp
- som om detta inte vore allt

glasdörrens gravyr ett spontan effata:
en uppenbarelse i leende kvinnas gestalt


denna underbara kvinna


förläget: ”skulle det möjligen kunna gå för sig att få en kopp kaffe? endast liten kopp denna underbara dryck”

det är nu undret sker framför våra ögon
ni klentrogna! längtande svart och
en skvätt mjölk!
”Åh naej det får bli nybryggt, inga problem
å så en hembakad kauka till”
- ”jamen inte ska vi ...”
bullshit!

kvinnan den underbara,
i metamorfosens naturliga skepnad, omvandlar omförhandlar
undran till förundran
Marias undrans under

klentrons tynande oro byts mot kaffebrygdens euforiskt olidliga lätthet
återvunna vänskapare slagna till marken
- mer än förtjänat
överväldigande förförisk övertygelse:

denna nåd förtjänar vännerna

oförtjänt


denna underbara kvinna




Fri vers (Fri form) av Stanley Rydell
Läst 450 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-09-15 13:19



Bookmark and Share


  Boel Lindell
En underbar bild där den underbara Maria förflyttats till en nutid där det fortfarande finns plats för mänsklighet och omtanke. Jag blir rörd av dina ord. De förstärker mina känslor av hopp inför en mycket osäker framtid.
2019-10-07

  Anya VIP
Tycker om ditt språk. Du har en originell ton i denna vackra berättelse. Så vardaglig men ändå så högtidlig.
sannerligen stämningsfullt.
2019-09-29

  StinaJ VIP
Inledningen i texten för mig på en pilgrimsresa till Compostela. Men så dyker Fjällsätra hotell upp och jag tänker att, ja det går lika bra. En underbar återberättad vänskapsträff berättad med levande bilder.
2019-09-24

  Lena Själsöga Keijser
hur du målar bilder, denna skänker glädje
jaa, denna underbara kvinna
2019-09-20

  Jan Widströmer VIP
Det stora i det lilla.
2019-09-18

    ej medlem längre
Så rytmiskt och melodiskt ditt språk ringar in denna hänförande kvinna som lämnar avtryck. Tycker om hur du speglar husens och naturens rum i ordmålande detaljrikedom. Ett fantastiskt flöde, en dikt där det bibliska bildspråket agerar i fin kontrast med det profana.
2019-09-16

    Elisabeth Nilsson VIP
I helt underbar och fantasirik poesi klär du en vänskapsträff i ordrikedom!
2019-09-16

  Marita Ohlquist VIP
En händelserik dag att spara i långtidsminnet!
2019-09-16

  Kaptenlöjtnant
Sicket språk!
2019-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Stanley Rydell
Stanley Rydell