Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterpansar

Jag drar på mig jaget
som kan överleva polarnatten
som en rustning.
Ett skal så tjockt att hjärtat
bara uppfattas som ett mumlande.
Ett skydd mot mörkrets banesår.

Vinterdvalan liknar döden
eller dödens förgård.
En klippgrav där kött och blod
ska släppa benen
så att man ryms i ossuariet.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-15 14:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din dikt växer i spänning av kontrasten mellan liv och död, mellan värme och kyla och någonstans där går mina tankar med stor behållning i ditt karga och dramatiska inre landskap.
2019-09-16

  Kungskobran VIP
Dramatiskt så det förslår
2019-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP