Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rödbrättad. Kvällsverk.







Hur du drog ned den drömblå rullgardinen
som för att skingra natten
och stålljusen utanför -

Som för att skingra mig
och forma om glömljuset i mig
genom din glödgande hud
och forsande röda tidshjord -




Fri vers (Fri form) av J-M
Läst 175 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-15 18:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En helt ljuvlig dikt! Drömblå, glömljus och tidshjord. Nyskapande och får bokmärke.
2019-12-15

    ej medlem längre
Så tätt och fängslande. Den inre världen i dina dikter känns som drömmar från det undermedvetna, och man vill bara läsa mer och mer. Instämmer för övrigt i Peter Söderqvists fina kommentar.
2019-09-16

    Peter Söderqvist
Fantastiska bilder i denna dikt.
Handlingarna i dikten formar scenen så ödesmättad.
Det finns säkert många möjliga tolkningar

Men det finns något allvarsamt i dikten som förstärks av rullgardinen som dras ned.

Bilderna stannar kvar, vackert diktat.
2019-09-15
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M