Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sov aldrig som ett obekymrat barn

 

Jag tog hand om mig på nätterna
Barndomens sisyfosarbete
Körde tunga skottkärror med bråte
Flyttade vuxenvärldens skit
För att få någon slags framkomlighet
Och vid varje läggdags
Stod jag inför en ny sophög
Nätternas arbete
Att bana väg för något alls
Att kunna blomstra
Istället för, som syrran, lämna sig själv  
Förstörde mina skoldagar och tog
Min barndom och framtid ifrån mig

 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-09-16 13:30



Bookmark and Share


  Respons VIP
Tunga upplevelser med fantastiska bilder och ett språk som lyser.
2019-09-17

    Sefarge VIP
Att tvingas växa upp i en tillvaro
och kunna få chansen att känna
In sig själv. ..( efteråt?)
Så skickligt träffande allmän
-mänskligt mästerligt skrivet!

2019-09-17

    Jane S VIP
Den orättvisa barndomen. Hur svårt är det att förstå att alla inte har samma förutsättningar.
Diktjagets sakliga blick beskriver ett tröstlöst, arbetsamt slit för det lilla barnet som kämpar som ett djur för att behålla livsnerven. Hjärtskärande text.
2019-09-17

  87383 Karlsson
Så snyggt det kan se ut när man bearbetar något så fult.

Vackert på ett ambivalent vis.
2019-09-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Kraftfullt och osentimentalt beskriver du barndomens vedermödor. Hur mycket skit kunde man tåla och ändå bli människa?
2019-09-16

  Kungskobran VIP
Tragik så det förslår
2019-09-16
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP