Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

liv ilar vidare

 

 

utanför rullgardin och fönsterglas

väntar det kommande

såväl

längtansrört som avskyvärt

bakom apatins slutna ögon pågår

ställningsbyggande

av luftslott och synvillor

oräkneliga fixeringsbilder

uppvuxna ur slukhål

grumliga och grunda

hinnor av minnen som hindrar

funna i dunkla skrymslen

blott trolltyg

som när de lyfts mot

det strålande himmelsblå

upplöses i andetags dimmor




Fri vers av Per Rydberg
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-16 10:00



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Så fint formulerat med ditt oövervinnerliga bildspråk!
Jag funderar ofta på detta, hur lite vi vet om vad som väntar oss, gott och ont, fast vi hela tiden funderar över det och blandar upp med våra minnen och vårt tidigare livs erfarenhet.
Och så blir det ändå aldrig som vi trodde.
2019-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg