Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Repris på förekommen anledning! Fick i dag remiss till minst tolv ECT-behandlingar. Hoppas få börja nästa vecka. Så, ja, jag lär bli borta härifrån ett tag... Texten går att sjunga till Cornelis låt - "Desertören", som länkas nedan. Tag hand om er. Puss!


Elchocker och SSRI!

 

 

Jag ligger på en bädd,
jag ligger här på nåder,
så full av elektroder.
Och man gör mig beredd
på att få smaka el,
så att mina synapser
genom chockkollapser
skall få mig frisk och hel.

 

 

Syrgasen slås på
när nålen sätts i armen,
och genast upphör larmen
och jag till sömns får gå.
Jag svävar till ett rus,
långt bortom verkligheten;
den sanna bitterheten
förädlas till diffus.

 

 

Och nog är det korrekt
att denna min behandling
gav upphov till förvandling,
om än inte perfekt.
Jag blev väl knappast bra,
fast bättre dock än innan,
men psykets svarta hinna
är nåt jag får fördra.

 

 

Ty den är här igen,
med ännu större makter,
med mer frekventa takter;
en odödlig perenn.
Men kära ECT
som gav mig hoppet åter
jag hoppas du förlåter
det som jag låter ske.

 

 

För jag ser ingen stig
som slingrar sig och leder
mot läkedom och heder,
och bort från inre krig.
Jag skänker nu min plats
åt nån som mycket mera
än jag förmår värdera
sin tillvaroseglats.

 

 

Jag drömmer om en märr
som forslar mig mot våren,
där alla öppna såren
sist tillåts bli till ärr.
Och ingen vårdregi
förlöjligar personer,
men det är illusioner
och lär väl så förbli.

 

 

 * * * * * * *

Cornelis - Desertören

 

 




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 484 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-09-17 14:44



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Väl diktat och berörande som vanligt..
2019-09-23

    ej medlem längre
Brutalt berörande med kraftfullt
mod
Hjälper andra att våga öppna sig för att kunna läkas i livets labyrint
Hoppas du hittar hem
i dig själv..
2019-09-19

  Sjölinia
Må det fungera, välkommen tillbaka sen.
2019-09-17

    Asta Kass
Som vanligt; fantastiskt jävla bra Judas! Lycka till, och om det inte blir bättre så trösta dig iallafall med att du är en sjusärdeles talangfull poet!
2019-09-17

    ej medlem längre
Att du valt att skriva din text i visform gör den inte mindre slagkraftig och gripande. Lycka till och sköt om dig!
2019-09-17

    Lena Staaf VIP
Vackert och sorgesamt. Hoppas du blir hjälpt och att nya lika vackra dikter kommer att följa.
2019-09-17

    ej medlem längre
Men sen när den är över. Då jävlar! <3
Ta hand om dig.
2019-09-17

  Gunnar Hilén VIP
Så hör du av dig sen och berättar.....
2019-09-17

  Öknens Ros VIP
Naket och utlämnande.
2019-09-17

  Kaptenlöjtnant
good
2019-09-17

  Kaptenlöjtnant
god luck
2019-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP