Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

24 karat plåt

och du skrattar åt min spruckna tv
datorn i ett enda gångjärn
mina trasiga jeans som inte är trasiga rätt
min hudlösa telefon
och bilen
moppen
motorcykeln
jag inte har
och smyckena
i 24 karat plåt


men jag kan smälta ner alltihop
och smida ankare att
kasta ner i sjön med
låta den va i geggan och
gå min väg
nemas

jag har paraply av slagg
och döda batterier
att hålla om dig med



och man är så fri man kan bli
sålde rätten till mitt namn för en
helt okej slant
jag använde det ändå inte
och tilltalar dom mig är det dom som
trampar på överenskommelsen
vi får se om det går så långt

slurpa mcflurry och
fundera på att göra lottorader av
kärnvapenkoden
trycka på knappen, njut av vaniljen
till ragnarökelden


mcarmageddon



min andedräkt inkräktar inte på er
jag andas koldioxid
och blåser ut oktan
jag vrider ut mina inälvor dagligen
och ser dom i hinken jag
kommer alltid va van
den här kackerlackan
är i 24 karat plåt
men den lever
ändå







Fri vers av Love Död
Läst 351 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-09-23 19:30



Bookmark and Share


  McLashlan
Ett coolt frustrations-poem som tar upp intressanta och till synes oantastliga problem och företeelser. På Micro och macro nivå. Vem äger rätten över din egen varseblivning? Vem är du, vem är jag om vi tillåter att definieras av omgivningens godtyckliga dömanden, - av det förslavande klustret.
Jag väger in mycket av mina tankar och tolkningar som du märker.. Behöver inte innebära en monumental katastrof i sig. Kanske.. Kanske är jag t o m inne å snuddar vid kärnan. Spelar ingen roll iof. Bra poesi väcker tankar, känslor och det gjorde den här. Mycket bra!!! Tack
2019-09-24

    Lena Staaf VIP
Spännande surrealistisk dikt som ger en känsla av trotsig ödslighet.
Härligt bildspråk. Gillar särskilt titeln
2019-09-23

    ej medlem längre
Modern Kafka
2019-09-23

  Bjarne Nordbö
Alltså. Du vet ju vid det här laget att jag tycker ditt uttryck är fantastiskt. Så och denna gång. 24 kärat plåt. Jo jag tackar och bugar.
2019-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död