Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fritt växande

I den planterade skogen
står träden i raka rader
som arméer som väntar på
att mejas ned till kanonmat.

I den gamla, fritt växande skogen
står träden lite hur som helst.
En gran och en björk
har hamnat alldeles intill varandra.

Det sjunger i trädkronorna
när träden oblygt iakttar varandra.
Barken och nävern
vibrerar och knottrar sig.

Så sveper träden ömt
sina grenar om varandra
innan vintern får dem att stelna.
Kådan droppar.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2019-09-18 15:39



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Skön känsla i tredje strofen, hör ljuden genom orden! Det oblyga iakttagandet, ja så ör det nog
2019-09-19

  ULJO
Den fina skogen som bakborren håller på att förstöra
2019-09-19

  Blomma-Stjärna VIP
skön poesi !
-varken människor eller träd vill växa i raka rader- men i någorlunda frihet, stimulans och mångfald - att inte förväxla med "kaos o elände"

tycker mycket om denna fina - bokmärke!
2019-09-18

  Rosmarin
Ömsint och full av snygga metaforer. Naturälskare och miljövän som jag är tycker jag denna är väldigt fin. Verkligen!
2019-09-18

  Öknens Ros VIP
Låter befriande med skog som får växa fritt.
2019-09-18

  Gunnar Hilén VIP
Jag tycker mig ha kunnat känna just det där.
2019-09-18

  Per Rydberg
Bilden är alldeles utmärkt, tycker jag! Dessutom framförd i en tilltalande språkdräkt.
2019-09-18

  Larz Gustafsson VIP
Skulle oordning vara att föredra?
2019-09-18

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till den gamla, fritt växande skogen, dessvärre försvinner dom för att ge plats åt nyplanteringar.
2019-09-18

    ej medlem längre
Den här tyckte jag mycket om! Åh vad jag föredrar det vildvuxna. Så fint du mejslat fram bilden!
2019-09-18

    Sefarge VIP
Insikts belysande skrivelse!
Så mycken mer mångfald
I det som fått växa fritt
Utan art manipulation
Från männjskan
;)
2019-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP