Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Venae...

    

 

Vinden rör vid träd och människor

   dör bort

     som dagen

        som morgonens fåglar

 

       jag grävde natten

         ur köttet av en död sol

             i kroppen flykt av ord

         en lapisblå ven

       tiggandes om förlåtelse

    en motsats och ett ansikte

   någon annans ögon

kan inte se

  det saknade

 

         jag får inte bortse från livet

                                minnas ge det mitt blod...

 

 




Fri vers (Fri form) av Domenico VIP
Läst 554 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-09-19 08:21



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Pulserande dikt, förstärkt känsla av grafiken!
2020-07-26

    ej medlem längre
"jag grävde natten
ur köttet av en död sol"

Fantastisk metafor!

2020-07-25

  HelenaW
Stark text som väcker tankar..
2019-10-04

    ej medlem längre
ja så pulserar vi människor i våra liv

motsatser - förlåtelser - saknader

fint!
2019-10-01

  Bjarne Nordbö
Det är alltid något med blodet. För rött, för tunnt, för tjockt...förgäves. Snyggt plitat av dig. Gillas till morgonkaffet.
2019-09-24

    ej medlem längre
poetiskt och grafiskt pulserande och vackert.
2019-09-21

    ej medlem längre
Venerna, träden och människorna. Förlåtelsen, det lapisblå, saknaden och blodet. En dikt så full av kroppslig sinnlighet att den känns i mitt blodomlopp. Livet. Stort!
2019-09-21

    ej medlem längre
Den inledande strofen är bara så slående, fängslande och vacker, en dikt i sig. Smekt av livet och dess vackra ändlighet, en ändlighet som påminner oss om att vara närvarande och känna dess puls.
2019-09-19

    ej medlem längre
Vemodigt.
Livet ger och livet tar,
Oavsett om du är blåblodig eller en self-made-man
2019-09-19

    ej medlem längre
Så fin!
2019-09-19

  Lena Själsöga Keijser
dina ord blöder
därmed är orden inte så kallat bara ord
lapis lazuli du vackra
vad är förlåtelse
och kanske någon annans har behov av att höra det de egentligen ser att det tas emot
2019-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP