Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag finns ju kvar ett litet tag till

Jag finns ju kvar ett litet tag till
trots att du sanerat mitt hus
från mänsklig omsorg
till mänsklig konsumtion

Jag finns ju kvar som inneboende
med rätt att öppna kylskåpet
rätt att träffa representanten
för mänskliga relationer

Jag finns ju kvar ett litet tag till
behöver inte definiera lyckan i mitt liv
efter den nya ordningen där mitt palats
förvandlats till marknadsplats

Jag finns ju kvar ett litet tag till
i min älskades varma famn
för mina döttrar och min mamma
som längtar och väntar

Jag finns ju kvar ett litet tag till
måste återigen vända barndomen ryggen
och vandra de trettiotre milen
mot Anders Wedbergsgatan 26

Jag finns ju kvar ett litet tag till
den starka kraften i mina ben
kan ta mig till bergskedjan
mellan Frankrike och Spanien

Jag finns ju kvar ett litet tag till
med möjligheten att läsa och förstå
vända blicken mot världen
och vila i mänsklighetens famn




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-09-19 08:49



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som skickligt gestaltar hur vi
som individer har, och kan förhålla oss
till den värld som vi lever i.
2019-09-20

    Sefarge VIP
Viktig Skaldekonstistisk insikt!
Att finnas kvar
Med det viktigaste
som finns inuti
och strålar ut. ..
Vad det nu är?
;)
2019-09-19

  Blomma-Stjärna VIP
trots den nya ordningen som har förvandlat "mitt palats till marknadsplats"
så finns jag än, diktjaget är kvar
med möjligheter "att läsa och förstå vända blicken mot världen och vila i mänsklighetens famn"
i litet som stort är texten underbar
och pekar på att mognad och livsvisdom kan gå hand i hand med lust till livet som är
2019-09-19

  KattenKin VIP
Ett slags återtagande... Spännande dikt som balanserar ursnyggt mellan abstrakt och något så konkret som kylskåpet i köket. Tänker på Santiago de Compostela. Måste läsa om den. Mycket njutbar iallafall!
2019-09-19

  Kungskobran VIP
Kort är din stund på jorden
tag väl vara på orden
2019-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP