Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapten Storm och Matros Glutt

"Jag ska uppfinna en enhörning" sa Kapten Storm och log.
Kaptenen log med hela ansiktet och ögonen glittrade, där hon stog.
Men hur uppfinner man en enhörning undrade Matros Glutt och tog ett glädjeskutt.

Man tar helt enkel en näve fantasi
och sen får vi se hur det ska bli
fyller på med en dröm
den kan vara fylld med rosa glitterskum
Nu du, är den snart här
mycket hopp den bär.
Å, det lät bra, sa kapenens matros.
Men hur blir det när den ska skos?

Den har ju ett farligt horn
Nästan lika högt som ett torn!

Lugn i all storm så du inte blåser bort
Hornet är silverskruvat och kort
dessutom är enhörningens mule extra len,
sa vår uppfinningsrike kapten.

Så vill du nu sitta opp
så tar vi en sväng i galopp.
Snart satt de båda på den busiga enhörning
och gav sig av på en lekfull enhörningskörning

Nu, sa matros Glutt
är jag så väldigt trött
jag måste nog ta mig en liten blund
enhörningen blev en kudde mjuk och rund
snart sov Kapten Storm och hennes vän
imorgon vaknar de och uppfinner äventyr igen!




Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-21 00:35



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
En saga att natta barnen till
2019-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion