Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleken-lasarettet-kyrkogården var en reguljär busslinje i Halmstad en gång i tiden


Kärleken-lasarettet-kyrkogården

Jag steg på bussen
Kärleken-lasarettet-kyrkogården
stod det på skylten
Chauffören hade skärmmössa
det stod HL framtill på den
Vad kostar det till ändhållplatsen
frågade jag
ingenting i dag sade han
Sådan tur
jag har ingenting
kvar ändå sade jag

Tittade mig omkring
det satt endast några
få personer på sätena,
dom såg sjuka ut
förutom en man
som var klädd
i svart kostym
Jag satte mig ner
på sätet bakom honom,
bussen startade
med ett ryck

Efter ett tag
böjde jag mig fram
och knackade på hans axel
då han vände sig om
såg jag att han hade prästkrage,
vart är vi egentligen på väg
frågade jag
Det vet jag inte riktigt svarade han
men det kändes som jag behövdes
därför steg jag på bussen


















Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-09-22 19:08



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
En ytterst märklig historia, som väcker nyfikenheten.
2019-09-23

  KattenKin VIP
Spännande text, gillar att det är så drömskt och oklart, samtidigt självklart. Och snyggt upplägg!
2019-09-22

  Arne Björn Fredriksson
märklig resa
man får dra sina egna slutsatser
bra att prästen vad med
och så är det nog med det yrket,
man vet aldrig riktigt varför man är där
men att man behövs...

tänkvärd dikt :) fortsätt, gillar dem

2019-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP