Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Rädslan är ett signum i landet Sverige av i dag

Rädslan är ett signum i landet Sverige av i dag

Jag hoppas verkligen att jag och min familj kan flytta från detta Araby Växjö. Vi har bott här i 14 år och vi har varit ständigt rädda. För att de stoppar ner saker och ting i brevlådeintaget. Flertal gånger har de slängt in fyrverkeripjäser. De har slagit sönder min bakruta på bilen,en annan fick hela sin bil sönderslagen. Man är rädd varje dag att bilen ska brinna. De har kastat sten mot fönsterna så de har gått sönder. Miljöhuset här har brunnit flera gånger. Mina tjejer har blivit misshandlade. De vågar inte gå ut och rasta hunden jag får köra dem till skogen. Min fru var ute med katten i sele. Då sa en av arab-ungarna: Vad fet du är är det inte bättre att du går och dränker dig och odjuret? Att man ska följa med och ha ett basebollträ med sig är ju helt skrämmande. Vi har inte hört ett svenskt ord på 14 år.

De har tagit upp alla lägenheter och få första kontrakt på lägenheterna. Jag känner en ung tjej på 27 år som lider av Asbergers. Hon stördes så intensivt i lägenheten att hon stod inte ut. De var på henne när hon skulle gå till affären. Hon ansökte då med läkarintyg för förtur till en lägenhet. Hon skulle få en etta men med hjälp av undertecknad så fick hon en tvåa. Tror ni att hon fick första kontraktet på lägenheten. Nej,utan en sådan stor diskriminering har jag då aldrig varit med om. Hon fick en hel sida med skyldigheter och det var inte lite. Annars åker hon ut. Andra kontraktet fick inte välja tapeter eller något. Hon äger inte lägenheten där hon bor. T.o.m. skulle socialen ha en nyckel till lägenheten. Så de kunde komma in när de ville. Jag undrade då varför de skulle ha det. Svaret blev:

Om det springet getter i lägenheten. Om det rinner vatten i lägenheten. Om det uppstår odör så grannarna klaga. Detta är häpnadsväckande att man gör så här mot en ung kvinna som har en sjukdom,inget annat. Hon behandlas som om hon var asocial och kommer direkt från fängelset. Socialsekreteraren som visade lägenheten var hela tiden spydig. T.ex här får du plats med en bred säng för de vill väl vräka ut dig? Hon är lite kraftig och då påpekades det väldigt tydligt. Är det verkligen så svenska myndigheter ska bete sig mot svenska unga kvinnor?
Så de har inte förbättrat sig sedan de tog mig som 5-åring, barnhem fosterhem våldtagen i så många år.

Att hoppa på en människa som lider av en sjukdom är väldigt lågt. Ska man inte ha någon respekt för människor? Hade hon vetat detta vad som skulle hända henne så hade hon inte ansökt.Det värsta i sammanhanget är att man kan inte åtala en socialsekreterare de är som kungen de har immunitet.
Man undrar ju hur en flykting som de inte vet identiteten på kan få första kontrakt? Detta är naturligtvis väldig diskriminerande. De tror att människor är ett kolli inte en människa av kött och blod.

Så detta mastrodontiska välde har ju Sossarna ställt till med. En stor anledning att inte rösta på dem.

Bo Grapenskog
Övriga genrer (Essä/Recension) av Knoparemoj
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-24 19:03Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utvecklingen är inte direkt gynnsam för en fredlig och funktionell framtid i vårt land.
Det är sorgligt att se.
2019-09-24

  Koloristen
Enjoy the mångkulturella paradiset. Folk har bara fått vad de röstat för.
2019-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj