Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fred på jorden

Kasta inget skräp
rätt ut i naturen
spola inte resterna
rakt ut i våra hav
ta hand om vår miljö
värna djur och växter
tänk på våra barn
och framtidens nav

Bygg inte höga murar
och inga barriärer
inget plank för skydd
eller okrossbara plexiglas
bygg broar istället
för mänskliga möten
stäng inte jordens själar
låt inte livet gå i kras

Gräv inte några värn
för bomber och granater
lägg ner alla vapen
och actioner som förstör
skjut kärlekens pilar
och värna rättvisan
ge alla människor hopp
en kram som berör

Sprid inga hårda ord
till dem bredvid
inga slag och sparkar
trakasserier eller hot
möt med respekt
för allas lika värde
hjälp den behövande
med läkning och bot

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 335 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-13 07:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så mycket medmänsklighet här. Nickar och läser.
2021-10-15

  Solstrale VIP
Stort patos du visar på!!! Så ska det låta! Upp till kamp för vår jords överlevnad och stoppa mänsklig dumhet! Patos-poet jag döper dig till!
2021-10-15

  Eva Langrath VIP
Goda uppmaningar.
2021-10-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka uppmaningar till oss alla i denna värld. Tänk vad det skulle betyda om man följde dem.
2021-10-13

  soligajag_1 VIP
Visst är det kloka uppmaningar. Men vete sjutton om dem alltid respekteras.

Vi får hjälpas åt allihopa att bevara fred på jorden.
2021-10-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som uppmanar till eftertanke om hur vi kan skapa en bättre värld.
2021-10-13

  Feliaxel VIP
Kloka ord om en bättre värld
2021-10-13

  AiA Maria den fria

Tack!


Just så här
lever freden
i medkänsla
all frid!


Tack!
2021-10-13

  Öknens Ros VIP
En uppmaning till alla att värna vår jord.
2021-10-13

  Eva Helene VIP
Goda uppmaningar, som var och en som efterlevs kan bidra till en bättre värld att leva i.
2021-10-13

  Kungskobran VIP
Jag kom att tänka på sången ”I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut”………
2021-10-13

  Maria Sundelin VIP
Kloka ord
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO