Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då allt står stilla en sekund eller två

 

 

Har du suttit på stranden

och sett alla sandkorn

Oändligt många bildar dom en enhet

där du ligger

 

Så plötsligt glimmar det till

Ett enda sandkorn

av miljontals

får din fulla uppmärksamhet

 

 

Har du legat på rygg

med naturens skuggor i natten runt dej

och en total stjärnklar himmel ovanför 

Ett myller av små vita blänk

 

Så plötsligt lösgör sej en stjärna

och bildar ett vitt streck

över hela natthimlen 

Och får din fulla uppmärksamhet

 

 

Har du varit på festival

Trängsel på gågator

Högröstade varma irriterade människor

Puttandes och trängandes vill dom fram

 

Så plötsligt lösgör sej ett par ögon

Och tittar rakt in i dina

Allt blir till bleka skuggor för en sekund

Och någon får din fulla uppmärksamhet

 

 

Har du suttit helt stilla

Med blicken riktad innåt

mot alla dina sinnen

utblommande mot din rymd

 

Där din gudomlighet

ryms i ett sandkorn

I en stjärna

I ett par ögon

 

Där Kärleken är

Det Enda

som du lystrar till

 

Och som får din fulla uppmärksamhet 




Fri vers av Howlit
Läst 788 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-06-29 20:13



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Ljuvlig läsning ...
2011-03-29

  Berit Robin Lagerholm VIP
Helt underbar dikt om att se det lilla stora i det stora,
2009-03-05

    Bim
Mitt i prick,grattis du har alla rätt!Bim
2006-07-03

  Jessica Ebbesson
Fängslande ord!
2006-06-29

  alfa VIP
Jösses!

*bokmärker*
2006-06-29

  Bodil Sandberg VIP
Vad HÄRLIGT!!!!!!
2006-06-29

  Rachel Roth
du fångar det magiska
när allt stannar upp
i ett stilla ögonblick

av ett sandkorn, en stjärna, ett par ögon

fint!
2006-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit