Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart är den här

Ökenråttor på besök i livets akvarium.
Vi förundras över sanningen i en handfull hjortron.
Stjärnfall av ditt gigantiska ego viskar i natten.
Naturbegåvning av ömhet bländar mig i dess skönhet.
Även då fladdermössen ömsar otrogna ögonblick.
De vi trodde oss vara, bergsgetter oss avslöjar.
Naken men ändå inte.
Vi gömmer glömskan som regndroppar i havsbrus.
Vissen ros i champagneflaska.
Förföriska kyssar av glas.
Vi fann morgonen innan morgonen fann oss.
Näktergal och kolibri passionerade som ljusets flirt med mörkret.
Ensamhetens tystnad. Tystnadens ensamhet.
Snart julgran med glitter.
Barr i det förflutna.
Jag gör en snöboll av gårdagens vinter.
Men först gör hösten sin entré på catwalken.
Med löv på röda mattan.
Kastanjer i jackfickan.
Vi blåser i täljpinnar som vi själva gjort.
Någonstans vimlar förväntningar.
Förväntningar bevarade i snögrottor.
Slask, slask, slask.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-25 23:29



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Jag gör en snöboll av gårdagens vinter...bara en av flera snygga passager i denna utmärkta läsning till morgonkaffet. Smakar mer. Lägger dig på minnet.
2019-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP