Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tivoli

Nu har tivolit kommit.
Men ingen planering om när det åker vidare finns.
Just i denna stund ställs olika karuseller iordning, lottervinsterna läggs upp på hyllorna och all personal förbereder sig för den stressiga tiden som ligger framför de.

Allting är redo.
Alla karuseller är redo.
Alla lotterier är redo.
Och framförallt så tror personalen att de är redo.

Nu kan dörrarna slås upp.
Nu kan folk komma hit och spendera en massa pengar samtidigt som de låtsas att de har roligt.

Pang!
Hela stället är fullt.
Det är människor överallt.
Karusellerna går runt, runt, runt.
Lotteri-stånden är aldrig tomma.

En grupp berusade unga vuxna kommer till tivolit.
De är högljudda, oförskämda och elaka mot andra i sin närhet.
Gänget knuffar sig fram till en bergochdalbana där de tränger sig före en trio nioåringar som inte vågar säga något.

När karusellen startat så skriker Gänget överdrivet mycket och i alla snäva kurvor så kastar de ner skräp på marken.
När de gått av så kränker två stycken rakt upp och ner på trottoaren.
Efter det går de vidare mot lotteri-stånden.

Väl där så fuskar de samt stjäl priser när de inte vinner.
Sedan sätter de sig på en bänk och skrålar mefan de fortsätter att dricka.

Till slut ringer någon polisen och Gänget blir avlägsnat från området.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Föreställ dig nu att tivoli-området är ditt huvud.
Att karusellerna är dina känslor.
Att lotteri-stånden är din vilja att fortsätta kämpa.
Att personalen är dina hjärnceller.

Framförallt så föreställ dig att det berusade gänget med unga vuxna är ångest, depression och oro.

Du känner nästan alltid när du är på väg att falla.
Du förbereder dig så bra du kan.
När du väl faller då står du ut en stund.
Ibland flera dagar.
Men tillslut kommer Gänget och förstör allt det du försökt bygga upp.

Det värsta av allt är att Gänget inte tvingas lämna området, utan stannar kvar tills det antingen nyktrat till eller det tröttnat på att jävlas.

Eftersom att du inte vet hur länge Gänget kommer stanna så kan du inte planera.
Du kan inte försöka ignorera det.
För då kommer allt bli värre.
Då kommer Gänget börja vandalisera och då blir det svårare att restaurera och bygga upp tivolit igen.




Fri vers (Fri form) av ©Anniz
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-27 23:30



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Berör!
2019-09-28
  > Nästa text
< Föregående

©Anniz
©Anniz