Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Basunhögtiden (Rosh hashana) som startar ikväll. Enligt judisk tradition skapades jorden på denna dag, som också är den dag då judar firar sitt nyår.


Basunhögtiden börjar i kväll.


Det som är spännande med de bibliska högtider som beskrivs i Gamla Testamentet, är att de alla på olika sätt är kopplade till profetiska händelser. Exempelvis dog Jesus på Påsken, han uppstod under Förslingsfruktens högtid och Anden utgöts under Pingsten. Hösthögtiderna som är aktuella just nu, har sina kopplingar till händelser som ännu inte har inträffat.


Varje Basunhögtid blickar jag uppåt

och lyssnar efter bröllopsklockorna

samt blåser i shofaren för att väcka

de sovande kristna i döda kyrkor


Brudgummen kan komma just i år

men oroväckande få är redo och

saknar olja i både lampor och kärl

och det kan bli försent att hinna köpa


"O, må ingen bli tillbaka
Här i denna mörka värld!
Må vi alla där få mötas
Efter slutad pilgrimsfärd!
Härligt sången där skall brusa,
Stark som dånet av en vattenflod.
Äran tillhör Gud och Lammet,
Som oss vunnit med sitt blod!"
J. Blomqvist 1876

https://www.youtube.com/watch?v=2rPsqKQUnhU




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-09-29 21:01



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Engagerat, fint!
2019-10-03

  ResenärGenomLivet VIP
Vi får blåsa högt så att fler vaknar...
2019-09-30

  mare VIP
Tack för den
så viktiga text!
Shalom Bibbi ;)
2019-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP