Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En tanke om Jag/Gud

Du vet hur en tanke leder till en annan?

I skallen finns vårt medvetande,
alltid med känslor arbetande.
Med människans begränsade vetande,
så vakna hon upp till ett självmedvetande.
Men med det kom ett ovetande,
om hur vi människor fungerade.
Okunskapen om vilka vi var efter en tids letande,
förvandlade tomheten till ett allsmäktigt Allvetande,
vilket många idag tycker är skrattretande.
Men jag har tänkt en del på den där klichén,
om att Gud bor bland moln i himmelen.
Är det inte endast en metafor,
för att förklara våra tankespår.
Hur en tanke leder till en annan,
och hur dom knyter sig tillsamman.
Hur en tanke är som ett svävande moln,
och hjässan på kraniet ett himlavalv.
Människan sökte och blickade utåt,
efter en Gud som alltid fanns inåt.
Kan det vara så att Guds transcendens,
är en del av människans mystiska essens?
En ingrediens till vår intelligens,
en konsekvens på grund av konvergens.
Kanske bor Han djupt inne i hjärnan,
på gatan Tallkottkörteln 21,
och bär ansvar för ditt vett?

Du vet hur ett moln förvandlas till ett annat?




Bunden vers (Rim) av Mauri Waris
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-01 14:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mauri Waris
Mauri Waris