Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhetens olika väsen

 

Vissa dagar är min ensamhet en hund

Den följer med på mina utflykter i livet

Med svansen på vift

nosar den upp oväntade trevligheter

och är ett tryggt sällskap i vardagens lunk

 

Andra dagar är den en kråka

Den cirklar över mig

kraxar invändningar om jag föreslår

något roligt

 

Och så kommer dagarna när den är en varg

som sliter i mage och bröstkorg

och jag tror inte någon någonsin

kommer att behöva mig igen

- inte jag heller

 

Tills ensamheten blir en katt

som mjukt lägger sig i mitt knä

och spinner




Fri vers (Fri form) av Rosmarin
Läst 195 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-10-01 16:54



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
En fantastisk dikt om dessa varelser som tar oss till oändliga platser i universum.
2019-10-09

  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning.
Jag som läsare förstår precis
hur författarjaget känner.
2019-10-03

    AA VIP
Fina talande bilder.
2019-10-01

    AA VIP
Fina talande bilder.
2019-10-01

    Lena Staaf VIP
Intressant bildspråk i väl sammanhållen dikt. Efter vargen blev jag så orolig men då kom katten. Tack!
2019-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin