Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Man väver trådar av hopp

Man väver trådar av hopp


När man vaknar upp vävar
man trådar av hopp
Sikta efter stjärnorna men hamnar i en grantopp

Livets öde är något vi inte själv kan riktigt styra
Även om man tror det händer inte mig, det kan jag bedyra
Alla så skingras vi för vinden och blåser inte åt samma håll
Vissa vägar blir tonarten dur men en del går i moll

Vi längtar efter nästa backkrön, där bakom finns säkert lyckan
Ändå hur vi än försöker kommer den där hemska olyckan
Så gläds åt det lilla när du kan, om morgondagen vet ingen
Men vi strävar framåt, vi försöker flyga med den där brutna vingen

Kärleken tar oss på vingliga vägar och ger oss en tro
Den för oss över mörka vatten, med sin härliga hängbro
Så fortsätt att väva trådar av hopp för annars går man under
För livet är skört det kan förvandlas på bara några sekunder

Så njut av denna dag och ge kärleken en chans att verka
Titta upp mot himmelens sky, se ett under, visst kan allt läka

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 424 gånger
Publicerad 2019-10-01 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj