Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack att du fanns. Ett kort andetag.

 

 

Avbrutna meningar i snart 15 år. 

Talar till dig inifrån. kärleken. 

skulle klara sig utan den. I hur 

många varianter av text där bokstäver 

bildar städer länder män avtecknas

beskrivs kan ett du gömma sig uti. 

Ingen vet. Längts ut på grenverk 

gömd i tår i grottor. I förälskelser som

kommer, går. Ingen vet. Vissa anar. 

Bakom Fröken Julie. Alkoholisten, 

den andre. Hjärnans man. Längst in. 

Över fjällen vid Geiranger via Spanien

 

en man. På andra sidan Östersjön 

ditt hemvist. Som i text på text är

hav. Detta hav som i text krusar 

sig rullar står på tå. Avlägsnar sig 

famlar dör. 

 

Dig aldrig kommer glömma. Sluta 

älska. Du är i relation till. Hur förhåller 

sig är prövningen av individuation. 

 

Du allt. Min enda otrohet. Mitt liv. 

 

Min stora mörka sorg. Min prövning. 

 

Mitt jag. En man och samtidigt utan 

honom. Människan i mig. 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2019-10-03 22:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP