Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett hav av lotusblommor

Sandstorm bland isflak och den tystnad som följde med i savannens vaktelägg.
Min undran i midnattens isblå blick, de försvunna drömmar vi tryggt omfamnar.
De vilsna tankar, ett virrvarr av vindens känslor, diamanttiara klingar.
Att lodjuret vi trodde vi såg i varandra förvandlades till tigrar på verklighetsflykt.
Där sanningen bevarad i kristallkula, önskan om näktergalen och kolibrin ett andetag av nektar.
Plötsligt dyker panter med färg av svart marmor upp bland ett hav av lotusblommor.
Vi önskar oss en lugn tillvaro, där stressen inte längre lurar som vargarnas alfahanne.
Gullregn av applåder vi tackar oss själva för vår huvudroll i livets film där regnbågsfärgat glitterregn över oss dalar.
Kattuggla spejar över sitt universum. Fridlyst är hans iakttagelser. Vallmo i blom.
Nyförälskade de njuter av varandras skönhet. Dag och natt. De går hand i hand.
Mitt hjärta smälter till rosenkvarts och ametist, de vackraste av ädelsten.
Snart vandrar den glömska väduren bland sina lila moln.
Hon tänder ett ljus.
Där den ensamma vita liljan vilar.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 126 gånger
Publicerad 2019-10-03 23:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Panter med färg av svart marmor".
Lysande!

Jag hade en vision om att jag skulle gå genom city med en svart panter i koppel och en korp på ena axeln.

Man får bara se upp så att man inte i pianoklinksdunklet trampar en panter på ögonfransarna, som Lundell skrev i diktsamlingen "Fruset guld".
2019-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP