Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Borgerlighetens sorg

 

 

En bit knäckebröd vid stentrappa

frusna  löv invid vår grav 

 

två ögonblick i koma ett 

och samma år 3 barn barnbarn 

liv senare 

 

frågade honom om den tiden

var den bra ? nej 

storslagen. 

 

i bruna brev anteckningar om

frusen tid blev kval

verklighet liv 

ansvar 

 

frågade om val deras riktighet 

svar som levs varje dag 

tystnad.

 

Två ögonblick i koma. dagar 

liv död. 

 

En penna i universum 

att fästa trådar runt 

 

fingertopp prövar hudens 

ålderstecken genom 

fönster immigt flottiga darriga 

händer sveper bort i

cirkelrörelser innan dimman 

skymmer  

 

tankar om hans tankar.

om henne. Oklar. 

Sorg förälskelse 

i röra. 

 

om honom.

                 [Ingen aning]

 bråttom skaffa attiraljer stolpar 

runt borgerlighet 

ung naiv

 

träffsäkra passande 

blödande nära såsom 

verkande allvarliga stora kärleken 

 

är. 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-05 01:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP