Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vanligtvis

 

 

en mussla

tar ödmjukt emot

sandkorn

ett i sänder

vågor vaggar

tidvatten kommer och går

musslan följer

varje rörelse

skalet smeker kornet  

skimrar ännu inte

mognar i mörker

 

det synbart oansenliga

äger värld av

skönhet inuti

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 349 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-10-06 16:31



Bookmark and Share


  KeL
Lena säger det mesta i sin kommentar. Så tolkar även jag denna pärla. Tack!
2019-10-07

  Ritva
djup o bra dikt. Gillar
2019-10-07

  lodjuret/seglare VIP
Om 'allting är politik', borde ju även all konst vara det. Bara att musslans politik känns litet hemlig och mystisk, här dock beskriven 'på ett sär eget sätt...
2019-10-06

    Lena Staaf VIP
Fin dikt som ger tankar både om hur en pärla skapas av musslan och hur andra sorts pärlor, personer, händelser, kan växa och skapa sin glänsande form. Som jag läser det.
2019-10-06

    Sefarge VIP
Underbar djup
Dikt att öppna
Upp och spara
i sitt inre. ..
;)

2019-10-06

  Boel Lindell
Spännande och vacker poesi om hur en pärla blir till.
2019-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg