Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barnet inom behöver och när det får växer vi.


Flickan

En liten flicka

i mångt och mycket

så trevande och osäker

vill hon gärna leka, men 

vet inte riktigt hur

 

Sysslar och pysslar med sitt

så upptagen med att snegla i ögonvrån

Lägger någon märke till?

Är hon accepterad, 

rent av älskad?

 

Hon vet att något fattas, hon vet bara inte vad.

Tar sällan steget av rädsla för...

 

Stolt leker hon hellre själv

 än frågar 

ganska sårad och ensam

 

Men kanske, kanske kan 

mönster brytas

gemenskap och glädje 

bryta fram 

i den mognande kvinnan

 

Mitt i rynkorna skrattar hon 

och det glimmar till i hennes ögon

då vet vi 

Hon har sett,

sig själv.

 




Fri vers av Livet1
Läst 221 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-10-06 18:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Stark igenkänning... Det var huvudet på spiken du satte här... Mitt inprick! Så bra! :)
2019-10-07

  Roger VIP
Lekfull o glad text. Gillar den
2019-10-06

  SatansSon VIP
den vackra vet sällan sitt värde.
2019-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1