Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ametist pendel

Minnen av oss alligatorer rubinröda i själens lagun.
Att trotsa visdomen i ditt namn av tussilagon utblommad, vissen och skör.
Skogens färgskiftningar och hur ska jag tilltala dig du drottning med kronjuveler i lusthus med sagolika guldkupoler, om jag blott får kika in i ditt kungarike, skulle nyfikenhetens vita tigrar finna lugn och kanske vemod och en nypa harmoni.
Ändå verklighetsflykt darrar i luften. Lemuren närmar sig och kryper upp i min famn, i min fantasi. Som åskådare i sin egna teater trasdockor applåderar sig själva då publiken håller andan när kärleken pulveriseras i marmor mortel och strös ut över land och över hav.
Leende gladiolus gifter sig med gladlynta lupiner.
Termos med varm choklad vi dukar upp till picnic på vår balkong med utsikt över otrohetens svek.
Som brudbukett av kardborre.
Fågelskrämma visslar.
Siamesisk kampfisk regerar i sitt palats.
Ametist pendel.
Vi saknar öar av kungsörnen.
Men blickar framåt. Kanske drömmer vi om samma sak. Fastän flamberad lycka något tilltufsad och naturen bevarad i kristallkula.
Delfiner. Mitt hjärta smälter. Delfiner.
Älska den njutning kärleken ger.
Marinerad sorg i albatrossens blick.
Man och kvinna. Kvinna och man.
Vad vore vi om någon av oss försvann?
Min vän av solsken.
Svart/vita andetag.
Gårdagens morgondag vilar i nuets kupade händer.
Snöflingan faller innan jag sagt adjö.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 132 gånger
Publicerad 2019-10-07 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP