Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inför beslut..


Vill bara sända med tanken

När jag började arbeta i demensvård kom jag från att ha arbetat till stor del i den palliativa vården.

Det var upprörande att se hur många led i sin sjukdom utan att få den lindring av medeciner osv som jag var van vid.

Med tiden har jag lärt mig och upptäckt att lindring finns ändå.
Det tar bara lite längre tid att komma på hur då det oftast handlar om en helhet dygnets alla timmar. Det går att finna både livsglädje och en värdighet i att finnas kvar trotts sjukdom.
Detta har ändrat mig på många sätt och fått mig att vilja anstränga mig lite mer.
Att hela tiden vilja utveckla.

Har under alla år i vården funderat på det där med dödshjälp.
Såå många gånger försökt skapa diskussion om
men sällan lyckats då de flesta tycker att det är alldeles för obehagligt att ens tänka på.

Jag vet vad jag tycker men vad tycker ni?

Då samhället verkar veta bäst och trenden just nu handlar om att spara in, snåla på vården genom att sänka kraven så kanske ni också borde ta upp frågan om dödshjälp.

Tänk så mycket bekymmer ni skulle bli av med.
Kostnad för vård för både unga gammla och de mittemellan. Dessutom så skulle ju människor få makt över sig själva och beslut om hur och när.
Säkert bra för miljön också.
Mindre energi mindre mat osv.
En utmärkt lösning på många problem som världen står inför alltså.

Men
är det verkligen etiskt försvarbart?
Genomförbart ens?
Är det dit vi är på väg eller kommer vi bara än en gång gå samma turer och sluta på samma ställe som förrut så många gånger?
(Bara det att det var några andra som gjorde det då).

Så politiker
Alltså NI som tar beslut om ANDRA människors LIV.

Ta med er dessa tankar in i era beslut
Vart är vi på väg?
Och hur vill vi egentligen ha det....




Fri vers av kråkan VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-10-07 03:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Dödshjälp var vad Nazityskland ägnade sig åt.
Människovärdet är devalverat när man ens har detta i åtanke.


2019-10-07
  > Nästa text
< Föregående

kråkan
kråkan VIP