Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utsikt utlovas

 

Slog till. Trampade på. 

 

Så var det över. Dög? 

 

Det tål att tänkas på. Det var 

något med vinden tonen 

 

något med livet längst under 

sömmen 

ett steg hon tog. Då. 

 

Det ven över berg i lädrets

veck satt rester I ansiktet 

sett från ovan i det barnsliga 

korta ögonblick av avstånd 

 

där lade gud ut den vinröda av

sammet klädde stoltheten 

[beundran] 

lät hennes vrister glida ned 

färgade glimt ur blick 

 

klickade till. Som när bitar passar. 

 

Fångade i perfekt lyra 

 

skrattade som då. Fnyste till 

nypte skämtsamt 

 

Där kan ni gå. 

 

Mäktigt. Ordens makt 

dess klämma. Detta liv. Fenomenala 

höjder  [ lät vingens spets smeka varje del

av kropp av liv ] 

 

Vad hon vunnit ekar sträcker. Glöder. 

 

Utveckling i varje nedstänkt fiber dess 

atomer. Kvinnans borgerlighet så ytterst 

synligt så nära snubbla i sin egen välling 

 

detta liv detta fabulösa. I sanning stora 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-10-07 11:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Insikt är viktigare än utsikt.
2019-10-07
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP