Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beröring

I en säng
på onkologen
låg en flicka
arm och rädd
en stillsam doft
efter mamma
och en vas
av utslagen vädd

En skyddande nalle
mjuk och len
påsen på bordet
med Ahlgrens bilar
pappan i dörren
ett stilla farväl
hem med bussen
regnet strilar

I en säng
på onkologen
vita änglar
slutets andetag
inget kan göras
ett underverk
flickan möter
vindpusten svag

Vita rockar
ett stilla mirakel
ingen förstår
inte längre akut
smärtan borta
leendet tillbaka
en mor och en far
kan andas ut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 299 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-24 06:59



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
U nder
L ivet bar
J o hon har
O h, mera kvar
2021-03-25

  Eva Langrath VIP
En vacker dikt med gott slut.
2021-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Vackert som en saga, som blir till verklighet.
2021-03-24

    Lena Staaf VIP
Ett modernt skillingtryck med gott slut.
2021-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ljusets seger över mörkret!
2021-03-24

  wiria77
så fint
berörande skrivet

2021-03-24

  wiria77
så fint
berörande skrivet

2021-03-24

  Maria Sundelin VIP
En ny variant av I en sal på Lasarett

2021-03-24

    Max Poisé
Enda slut som är bra, är lyckliga!
Berörande
2021-03-24

  Öknens Ros VIP
När livet segrar
Kroppen helar
2021-03-24

  Feliaxel VIP
Berörande läsning
2021-03-24

  Kungskobran VIP
Livet tar och ger
ibland lyckan ler
2021-03-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO