Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Efter händelserna i Trollhättan och typiskt lösning.


Snyft, snyft å så tragiskt eller?

De av er som har TTELA eller på annat sätt får information, från Trollhättan och omnejd. De av er har säkerligen hört talas om attackerna mot PRO;s lokaler och mot de äldre. De av er är säkerligen också medvetna om, att det inte är vilka barn som helst. Som har utförd attackerna mot de äldre. Det är barn från Afrika och andra i området runtomkring Kronogården.

Nu har de på PRO fått sina ursäkter och sagt att saken ska läggas under locket. Med andra ord ska man tysta ner händelsen en gång för alla och det innebär att massmedia ska sluta bevaka och utröna. Ifall detta var en enstaka händelse eller om det har skett mot andra än mot PRO.

Det intressanta är att ungarnas mödrar går ut och ser ledsna ut i massmedia. Och urskuldar sina ungars förfärliga beteenden genom att påstå sig vara okunniga i Svenska språket. Då ställer sig frågan per automatik. Om det är så de från Afrika fostrar sina barn. Att angripa alla som inte är som ungarna och deras föräldrar är i samhället? För det är inte första gången som det hörs att ungarna på Kronogården i Trollhättan beter sig illa i samhället. Det har hörts i över 10 till 15 års tid. Att inte ens Trollhättebor vill bosätta sig på Kronogården! Kom inte och säg att de på Kronogården är så dumma, att de aldrig har lärd sig något svenska.

Själv har jag uppfattat det som att de (invandrarna) och speciellt de svarta från Afrika. Har en egen kulturell beteende och anser sig ha rätten att ställa krav i samhället. Detta också mot vita - även mot etniska svenskar. I början trodde jag att detta var något bara som gällde mot mig och därför att jag lever ensam, utan man och barn. Men sedan hittade jag en bok. Som är skriven av en svart kvinna och som fostrades efter den muslimska kulturen i Somalia. - Idag är hon ateist och har flytt till ett europeiskt land, för att slippa gifta sig efter faderns vilja. Denna kvinna har som sagt skrivit en bok och i den boken återger hon hur muslimer. Speciellt fostrade i Somalia och den kulturella synen som finns i Somalia. Att muslimer ska se ner på vita och kristna.

Det som PRO har fått - nämligen en ursäkt av ungarna och det i offentlighetens ljus - detta har de fått av vissa anledningar. 1) Polisen såg till att ärendet gick vidare till förundersökning. 2) Det blev en nationell nyhetsinslag. 3) PRO;s medlemmar är många och än så länge fysiskt starka. 4) De flesta på PRO är etniska svenskar.

Hade Kronogårds ungarna ofredad en ensam människa gång efter annan, så hade ungarnas föräldrar aldrig gjord någonting annat, än hejad på ungarna i deras värv. Och andra i samhället ser inte det vara tvunget, att ingripa på något sätt och inte ens genom massmedial bevakning.

Det har hänt genom årens lopp och efter hösten 2015, att ungar och också vuxna på Kronogården i Trollhättan. Har skapat oro på olika sätt. Bränt bilar, hotat icke invandrare och faktiskt skapat oro på andra sätt. Dessa saker har många gånger inte ens kommit ut i det offentliga. Många av dessa har släkt och vänner på andra orter runtomkring Trollhättan. Och det innebär att de lever efter samma principer. Anser att deras barn har rätten att ofreda andra människor. Många gånger görs detta också tillsammans med vuxna från Afrika. Syftet tycks vara att kräva lydnad av män och kvinnor som inte är muslimer. Eller som inte anses vara en del av landet, även om dessa har levt hela sina liv i Sverige.

Det som har hänt i Trollhättan är ingen enstaka händelse, utan en av många händelser. Där invandrarbarn utanför Europa och de som har påbrå till icke Nordiska länder. Har ansetts ha rätten med att bete sig illa mot andra i samhället. Och det kan vi se inte bara i Trollhättan eller i Vänersborg. Utan i hela Sveriges förortsområden som av polisen klassas vara som oroväckande och farliga. Detta gör att det är inte PRO i Trollhättan. Som kan avgöra ifall vi ska lägga locket på.

Vi ska aldrig mera lägga locket på, utan prata om invandrarnas hat och ofredanden, mot samhällets andra invånare. Precis som det pratas om andras rasisitiska beteenden i samhället. - Eller vad skulle PRO säga ifall nazister kom och gav blommor och choklad. Därefter menade på att det aldrig ska hända igen?

 
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Flicis VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-10-07 15:43Bookmark and Share


  Flicis VIP
Ja och så sant...och se vad de säger i Malmö idag. Ska vi verkligen ha på samma vis på andra ställen. ?
2019-11-14

  Solstrale VIP
Om en svensk familjs barn attackerat och kastat sten på ett äldreboende för annan etnisk bakgrund då hade det kallats ett rasistiskt hatbrott... Tyvärr gör även myndigheter fel som skiljer på människors rättigheter... Man har inte rätt att omvänt dvs som utländsk i Sverige kasta sten på svenskar lika lite som tvärt om... Därför är det ett samhällsproblem i myndighetsutövningen i dessa städer där stor del invandrare...

Jag såg på nittiotalet hur mina grannar en familj från Bosnien och en från Herzegovina kom i konflikt och startade ett öppet krig med skjutvapen, bilbränder, morsbrand och där vi grannar hamnade i skottlinjen. Under en vecka var dt flera tillfällen som vi inte kunde ta oss hem för risken att bli i dragna i konflikten. Felet var då de myndigheter som placerat familjerna där utan att förstå deras bakgrund.

Med denna insikten din, om den jag har kan jag förstå att områden blir med en viss etnicitet och inte i tågresas med andra etniciteter. Därför att motsättningar kommer att uppstå då vissa religiösa strömningar ej går ihop med andra.

Det är även ett misslyckande från rättsväsendets sida liksom socialtjänstens att lägga ned utredningar om rasism eller hatbrott. Särskilt när som i detta fall endast spär på konflikten. Okunskap hos beslutsfattare inom myndighet och hos politiker, liksom de som flyttat hit och inte fått gå en kurs i hur man håller fred. Annars blir ju detta landet de flytt till snart en likadan krigszon som det land de flydde ifrån. Var det så politikerna tänkt när de valde bort ett bredare perspektiv kanske?
2019-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Flicis
Flicis VIP