Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar vid diskbaljan

 

Händernas vana rörelser
i det varma vattnet

Kletiga rester
ur det nyss förflutna
så som gårdagens gulasch
äten tillsammans med motsträvig tonåring
och morgonens gröt
med sällskap av radion

dränker jag och borstar bort
i vitt lödder

Blöt och blank 
radar jag upp disken i torkstället
inför framtida gröt, grytor och grönsaksgräl
i vardagens nav




Fri vers (Fri form) av Rosmarin
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-10-08 17:30



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
Ja tänk vad tankarna kan driva iväg, trots triviala sysslor, eller just därför!
Snyggt!!!
2019-10-22

  soligajag_1 VIP
Underbar skildring av vardagens bestyr som ger mig ro . jag blundar och germig hän i diskandet.
2019-10-09

  Gunnel Eriksson VIP
Läsaren kan följa en bit vardagsliv
och känna igen sig. Bra beskrivning
av det myckna som måste bli gjort.
2019-10-08

    Lena Staaf VIP
Tidens gång med det alltid återkommande hushållsarbetet och tonårslirkandet.. Fin alliteration: gröt, grytor, grönsaksgräl.
2019-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Rosmarin
Rosmarin