Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Helsinki för svenskar

 

Var finns att se i Helsingfors ?

Frågan avslutade dagen. 

 

Svaren många. Ytterst skiftande. 

Den sista patienten bidrog med 

sådan trötthet. Med kaffekopp 

mobil stegades det in till remitterande 

läkare. Bredde ut sig över britsen. 

Sjöng. Friheten stor. De kände varje

bokstav hos varann. Teatern alltid 

lika nära. Bättre än handledning. Han

förstod hon förlät.

 

vindarna. tonerna. Vardagen som rullade 

in. Hade hon på allvar tröttnat ? 

Var det tristessen från då som nu vågade 

kännas? Fanns det någon? Någonting 

som i förlängning roat? 

 

Hade läkaren rätt. Var hon den där kvinnan? 

 

Helsingfors var svar nog. Hon kunde nog 

trots allt. Trots dess olika betydelse levde 

staden oavsett i skimmer av en obeständig 

dimma. En vars skikt kan lätta. 

 

Det fanns något där som aldrig riktigt vill

försvinna. Att vara psykoterapeut.  Vad 

fan är det? Är det en efterrätt en särskilt 

sort ? Försvinna? Vad kan sorg likt min 

betyda. Att det finns ben och knotor 

gömda? 

 

Hon framtvingade en bild ur huvudet. 

Lät den snurra. Sedd ur vinkel. Från ovan. 

 

Lät fingret vandra. 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 153 gånger
Publicerad 2019-10-08 22:21



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Att sätta ljus på
fingret som vandrar
är bra mkt intressantare
utifrån texten än psykoterapeuten
( tack Hilen) det seende ögat
2019-10-09

  Gunnar Hilén VIP
"Lät fingret vandra" låter mer spännande än frågan om psykoterapeuten. Sett från ovan. Du skriver tydligare nu av någon anledning. Och man hittar som läsare klarare beskrivna känslor. Ditt bildspråk är en seger för poesin.
2019-10-09

  ULJO
Bra fråga?
"Att vara psykoterapeut. Vad fan är det?"
2019-10-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP