Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
A gentleman doesn't kiss and tell


Självbedrägeri

I
Likvidera sorg och smärta,
Sätt på den första bästa,
Fortast läker ett krossat hjärta,
Stigandes direkt på nästa.
II
Med självkänslan på topp,
Fast medveten om att hon ljuger,
Tända gnistor om hopp,
Vittnar om att du duger.
III
Daglig dos av självbedrägeri,
Garanterar eufori.
Du skrattar och du ler,
Men du gråter när ingen ser.
IV
Efteråt skryter du smått,
Om allra de skönaste liggen,
Hur hon nämligen fått,
Dig att må som kungen.
V
Till sist när du vaknar,
Upp ensam ur mardrömmen,
Och slutligen landar,
När smärtan återkommer.







Bunden vers (Rim) av Barabbas
Läst 135 gånger
Publicerad 2019-10-09 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Barabbas
Barabbas