Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljumma äktenskap

 

Vad du tänker på? 

På mig. Såklart.

 

efter all denna tid? 

Tid är i vissa situationer ingenting. 

är vi årgångsvin? Då är väl ändå tid

någonting ? 

förlorad tid är någonting förstås. Men

inte tid i sig. Ingenting.

idag satt en kvinna på nybesök i svår

 plåga. Maken otrogen. Sitt andra 

barn på väg. Hon hade varit för snäll. 
som hon uttryckte det-  naiv. Hela äktenskapet 

byggt på avstånd. Av att hela tiden vilja mer. 
ett icke-möte. 

jag tänkte att jag varit gift i en evighet med 

bra män trots alltid lämnat dem. Även de

bra. Jag sade att det kommer bli bra. Bättre 

Än på evigheter. Snart. Bra att du kom idag. 


till mig.   kände att inte enbart tyckte 

synd om. erkände styrkan. Sade som det var. 

finns så många dåliga äktenskap. 

så rädda. För ensamhet. förstår dem alla. 

alla kan gräva sig igenom. Utstå. Förlora. 

för att erövra delar av sig själv.

 

Över taken hoppar klokskap hage över 

pannor. Famnar månen. Halvler. 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-10-09 22:44



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Ja till viss del skiljer vi oss åt
har gjort en manlig variant av
sådan resa. Till skillnad från de
flesta män ja känt. Män är dåliga
på ensamhet o de flesta kvinnor
oxå, vi tar näst bästa hellre än
möter oss själva. Oftast.
2019-10-14

  Gunnar Hilén VIP
Ja det gör jag också Smultronbergen. Att göra något man bara måste fast man vet det betraktas som fel. Eller som italienaren säger: "en man utan en hemlighet är ingen man". Oj vad vi män och kvinnor skiljer oss åt.
2019-10-10

  smultronbergen VIP
Till G. Hilen ,
Ja frågan är det.
Jung uttryckte bla att
för att bli en riktig man
måste han en dag trotsa
allt, i stunden tro han ska
dö, ge sig iväg. För att hitta
delarna hos sig som gör skillnad
Jag tror honom.
2019-10-10

  Gunnar Hilén VIP
Gräset kan vara grönare på andra sidan.....frågan är om orkar man ta sig dit och eventuellt gå på en nit. Och hamna i ren och naken ensamhet. Kvinnor "klarar" det bättre än vi män. Vi är sååå beroende av mammiga kvinnor. Och andra kvinnor.
2019-10-10

  smultronbergen VIP
Varför skulle inte gräset
i vissa fall kunna vara grönare
på andra sidan Uljo? Texten rör
väl att vi inte lämnar en dålig
relation av rädsla för att bli
ensamma .
2019-10-10

  ULJO
Att inte människor kan förstå. Att gräset inte är grönare på andra sidan.
2019-10-10
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP