Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktoberur.






Jag viker en pappersflyttfågel
ger den mitt blod, min nerv
med brandfärgat liv.
Etsar varsamt in
mitt glödande hjärta.

Blåser den mjukt söderut
och viskar sedan "Stanna" -










Fri vers (Fri form) av J-M
Läst 156 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-10-11 09:00



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fantastiskt dikt som för mig, fångar ambivalensen i hösten och avskedet.
Kanske ochså blodsband som slits.
2019-10-29

  KattenKin VIP
Vilken fin fågel, mycket själ i dikten.
2019-10-11

    ej medlem längre
Underbart mjukt och blodfullt skriver dina ord sig in i läsarens inre, denna papperssvalas skörstarka vingar.
2019-10-11
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M